Over Zumba
vrijdag, 19 maart 2010 21:59


Geschiedenis

Beto Perez
De beroemde Colombiaanse danser en choreograaf,  Alberto “Beto” Perez kwam op het briljante idee van Zumba (fitnesslessen gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dansen), in de jaren ’90 in zijn geboortedorp Cali in Colombia.

Op een dag wandelde hij zijn aerobic-les binnen en hij realiseerde zich, dat hij zijn aerobic muziek vergeten was. Snel denkend, pakte hij elk cassettebandje uit zijn tas, wat hij ook maar bij zich had.

De muziek die Beto bij zich had, waren nummers waar hij heel veel van hield, de traditionele Latin Salsa en Merengue muziek, waar hij zijn hele leven al naar luisterde.

Het was echter een hele uitdaging om ter plekke een hele les te improviseren op de niet-gebruikelijke aerobic muziek. Toch ging hij de uitdaging aan en van dat moment af aan was er een nieuw fitnessconcept geboren – De Zumba Fitness Party! Deze les werd de meest populaire les van zijn fitnessschool. Daarna is het in sneltreinvaart verspreid over de hele wereld.

De naam Zumba komt uit het Colombiaans-Spaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Wereldwijd zijn er Zumba-instructeurs, en worden de Zumba-dvd's via internet verkocht.

Zumba is een geregistreerde merknaam. Instructeurs moeten een diploma halen en licentie aanschaffen om lessen met de naam Zumba te mogen geven en het trademark te gebruiken.

 
.
.